Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-02@08:06:32 GMT

عکس/ رونمایی از بزرگ‌ترین الماس سیاه جهان

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۴۳۵۸

عکس/ رونمایی از بزرگ‌ترین الماس سیاه جهان

آفتاب‌‌نیوز :

 این الماس سیاه ۵۵۵.۵۵ قیراطی روز دوشنبه برای اولین بار پیش از آن که به حراج گذاشته شود، به نمایش درآمد و انتظار می‌رود قیمت آن به پنج میلیون دلار برسد.

به گزارش دیلی‌میل، اعتقاد بر آن است که این الماس‌ که انیگما(Enigma) به معنای "معما" نام گرفته است در نتیجه‌ی برخورد یک سیارک یا شهاب‌سنگ ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیارد تا ۳.۸ میلیارد سال قبل به زمین تشکیل شده باشد.

این الماس آثاری از نیتروژن و هیدروژن فراوان در فضا را در خود دارد و علاوه بر آن در این الماس ماده‌ای به نام آسبورنیت(osbornite) وجود دارد که یک ماده معدنی منحصر به فرد در شهاب سنگ‌ها است.

این الماس در دهه ۱۹۹۰ توسط مالک فعلی‌اش به عنوان یک سنگ سخت به دست آمد. او این الماس را به شکل ظاهر کنونی‌اش تراشید. ظاهر آن از نماد نخل‌ شکل خمسه(Hamsa) که نشانگر قدرت و حفاظت در خاورمیانه است، الهام گرفته شده است.

الماس "انیگما" پس از آنکه در دوبی به نمایش درآمد و پیش از آن که حراج هفت روزه آنلاین آن در روز سوم فوریه آغاز شود، سفری به لس‌انجلس، کالیفرنیا و لندن خواهد داشت.

"کتیا نونو بوئیز"(Katia Nounou Boueiz) رئیس حراجی ساتبیز(Sotheby's) در امارات متحده عربی در بیانیه‌ای گفت: ما مفتخریم که دبی به عنوان اولین مقصد برای نمایش این الماس نادر انتخاب شده است و در مسیر سفر چندین میلیون ساله آن نقش داشته است.

الماس‌های سیاه یا کربنادوها، تیره، مات، متخلخل هستند و اغلب درخشندگی نامحسوسی دارند.

این نوع الماس‌ها برای اولین بار در سال ۱۸۴۱ توسط کاوشگران پرتغالی در برزیل کشف شدند و کربنادو نام گرفتند زیرا شبیه به تکه‌های کوچک زغال بودند.

سوفی استیونز (Sophie Stevens) از حراج‌خانه ساتبیز لندن می‌گوید: الماس‌های کربنادو فوق‌العاده قدیمی هستند.

الماس‌های سفید و رنگی به طور معمول در سنگ کیمبرلیت یافت می‌شوند و از طریق فوران‌های آتشفشانی به سطح زمین می‌آیند. در حالی که الماس‌های سیاه در رسوبات آبرفتی یافت می‌شوند که بدین معناست که توسط آب آورده شده‌اند و نزدیک به سطح زمین یا روی آن یافت می‌شوند.

استیونز همچنین به The National گفته است که به نظر می‌رسد این الماس در نتیجه‌ی برخورد یک سیارک به زمین به وجود آمده باشد.

این الماس یکی از سخت‌ترین مواد برای بُرش است اما متخصصان آن را به یک جواهر ۵۵ وجهی تبدیل کردند.

به گفته استیونز، این الماس که به «شگفتی کیهانی» هم معرف است، ممکن است در ازای بیت‌کوین فروخته شود.

او می‌گوید که ما ارز دیجیتال را نیز برای فروش این الماس می‌پذیریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: الماس الماس سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۴۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟

به گزارش همشهری آنلاین: عکس‌های عجیب و جدیدی که تلسکوپ جیمز وب از کهکشان‌های مختلف در سال ۲۰۲۳گرفت و منتشر کرد گواه این مدعاست. آغاز به‌کار مرتفع‌ترین رصدخانه نجومی جهان در ژاپن، بهانه‌ای شد برای پرداختن به چند رصدخانه مهم جهان و ایران.

مرتفع‌ترین رصدخانه

از تلسکوپ‌های ابتدایی با مکانیسم‌های اولیه گرفته تا تلسکوپ‌های بزرگ رادیویی و فضایی مانند جیمز وب از گذشته تاکنون برای کشف و شهود در آسمان استفاده شدند، اما تلاش برای دید واضح‌تر از کیهان همچنان ادامه دارد. ‌

رصدخانه آتاکاما دانشگاه توکیو (TAO) یک مرکز پیشگامانه است که ۳۰آوریل ۲۰۲۴(۱۱اردیبهشت) افتتاح شد. این رصدخانه با ارتفاع خیره‌کننده ۵۶۴۰متری عنوان مرتفع‌ترین رصدخانه نجومی جهان را به‌خود اختصاص داده است. در آن ارتفاع، رطوبت کمی در فضا وجود دارد که برای دید مادون قرمز مناسب است.

با وضوح بی‌نظیر، این هوای خشک و رقیق به TAO اجازه می‌دهد تا طیف فروسرخ میانی را مشاهده کند که برای مطالعه محیط‌های ستاره‌ای و مناطق تشکیل سیاره بسیار مهم است. TAO تنها تلسکوپ زمینی در جهان خواهد بود که به‌دلیل ارتفاع و محیط خشک می‌تواند طول موج‌های فروسرخ میانی را به‌طور مؤثر رصد کند.

رصدخانه مونا کیا در هاوایی

رصدخانه مونا کیا در جزایر هاوایی آمریکا، شامل مجموعه‌ای از تلسکوپ‌هاست که ۱۲مؤسسه در آن فعال است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این رصدخانه استقرار روی قله‌ای با ارتفاع زیاد، آسمان تاریک، جدا بودن از فضای شلوغ شهری، پوشش ابرها، رطوبت کم و آتشفشان‌های عظیم است.

این یک مکان ایده‌آل برای رصدخانه است و می‌تواند تصاویر بسیار واضحی از ستارگان، سیارات و دیگر مشاهدات کیهانی ارائه دهد. در سال‌های اخیر، اکتشافات مهمی مانند سرعت شتاب انبساط جهان، کشف یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم در کهکشان راه شیری، کشف سیارات فراخورشیدی، تشخیص و نظارت سیارک‌ها و مطالعات مربوط به کهکشان‌های دور در این مرکز انجام شده است.

رصد در ایران از باستان

شمار رصدخانه‌های ایران به ۱۵رصدخانه می‌رسد که از دوران باستان تا دوره معاصر را شامل می‌شود. وقتی قدیمی‌ترین منجمان دنیا ایرانی هستند، وجود رصدخانه‌هایی که برخی از آنها به تاریخ پیوسته‌اند در مناطق مختلف کشور منطقی است. به‌عنوان مثال رصدخانه مراغه به عصر ایلخانی در ایران بازمی‌گردد. این رصدخانه یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی از آن دوران است که با تلاش‌های خواجه نصیرالدین طوسی، منجم سرشناس ایرانی ساخته شد. این رصدخانه سال ۶۳۸شمسی روی یک تپه ۱۱۰متری در نزدیکی مراغه ساخته شد.

کشف آسمان از قلب خرم‌آباد

اما رصدخانه کاسین به‌عنوان مدرن‌ترین رصدخانه خاورمیانه شناخته می‌شود. این رصدخانه در ارتفاع ۱۷۰۰متری از سطح دریا در شهر خرم‌آباد و بر قله کوه مدبه معروف به بام خرم‌آباد ساخته شده است.

این رصدخانه شناخته شده ۱۶تلسکوپ دارد که درمیان آنها تلسکوپ خورشیدی کورونادو و تلسکوپ مرکزی سلسترون از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. علاوه بر تلسکوپ‌ها، این مجموعه از ۳ آسمان‌نما تشکیل شده که یکی ثابت و ۲ تای دیگر متحرک‌ هستند.

بیشتر بخوانید:

روبات چینی در مسیر ماه | مقصد؛ قطب جنوب بزرگ‌ترین تلسکوپ ایرانی در رصدخانه ملی

بهترین رصدخانه ایران با عنوان رصدخانه ملی با تلسکوپی با آینه ۳.۴متری از سال ۱۴۰۰مورد بهره‌برداری رسیده است. تلسکوپ به‌کار رفته در این رصدخانه به‌عنوان بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران و حتی غرب آسیا شناخته می‌شود.

رصدخانه ملی ایران در ۳۳کیلومتری جنوب غرب کاشان و در ارتفاع ۳۶۰۰متری قله گرگش که دومین قله مرتفع رشته‌کوه کرکس است، واقع شده است. نخستین تصویر رنگی این رصدخانه پاییز ۱۴۰۱منتشر شد که در این تصویر، تلسکوپ به رصد کهکشان «NGC ۲۳» پرداخته است.

کد خبر 848797 برچسب‌ها كهكشان راه شيرى تلسکوپ جیمز وب منظومه شمسی تلسکوپ فضایی رصدخانه

دیگر خبرها

  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • دبی میزبان بزرگ‌ترین فرودگاه جهان می‌شود
  • آرنه اسلوت؛ قمار بزرگ، سیاه یا قرمز؟
  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد